Хрест натільний Акімов 101.273 «Розп'яття. Ікона Божої Матері «Семистрільна»

Зберегти
8%
Хрест натільний Акімов 101.273 «Розп'яття. Ікона Божої Матері «Семистрільна»
Наведіть на картинку для збільшення
Розпродаж
До кінця акції залишилося:
В наявності
7 012 
6 451 
Ви економите: 561  ₴ (8%)
+

У подарунок сертифікат на 230 грн!

Безкоштовна доставка по Україні.

Купити оригінальний Акимівський Хрест натільний «Розп'яття. Ікона Божої Матері «Семистрільна» 101.273 в офіційному інтернет магазині.

Комплект ювелірного виробу «Акімов»


  • Виріб з биркою і пломбою
  • Сертифікат відповідності з голограмою
  • Книжечка з описом виробу
  • Пам 'ятка догляду за ювелірними виробами
  • Холщовий мішечок з логотипом компанії "Акімов"
Безкоштовна доставка
Варіанти оплати
Наші переваги

Гарантія 12 місяцівГарантія на всі товари, куплені в нашому інтернет магазині становить 12 місяців.

Оповіщення по SMSВи отримуєте смс повідомлення про кожну стадію вашого замовлення.

Повернення і обмін - без проблемВи можете повернути куплені товари протягом 14 днів. Товар должнен бути в нормальному стані і мати всі заводські упаковки.

Різні способи оплатиСплачуйте товари зручними вам способами: готівкою кур'єру, безготівково по квитанції банку або кредитною карткою прямо в момент замовлення.

Найкраща цінаМи пишаємося нашими цінами, їх кожен день перевіряють сотні клієнтів, які віддають вибір нашому інтернет - магазину!

Характеристики

Середня вага:
11грам
Розміри:
4.3 x 2.2 x 0.2см
Матеріали:
  • Срібло (925). Позолота (999).
Техніка виконання:
  • Мініатюрний рельєф, лиття, позолота, чорніння. Ручна робота.
Бренд:
Акімов
Опис

"Натільний хрест строгих монументальних форм з розбіжними від средокрестия променями своїми формами сходить до Константинову хреста. Візантійський імператор святий рівноапостольний Костянтин Великий перед битвою у Мульвійского моста (312 м), яка повинна була вирішити долю Римської імперії, побачив на сонці хрест а внизу напис: «з ним перемагай» (по-грецьки ?? ????? ????). Св. Костянтин наказав помістити хрест на прапори своєї армії і виграв бій. Завоювавши владу, він припинив гоніння на християн і зробив християнство державною р лігіей Римської імперії. З тих пір вчення Христа початок вільно поширюватися по світу, а образ Константинова хреста став настільки ж шанованим, як образ хреста, на якому був розп'ятий Спаситель.

В давнину переможний хрест Костянтина зображували по-різному . Найчастіше це був близький до рівностороннього хреста з розширюються перекладинами, між якими іноді поміщалися символічні промені сонця і напис «NIKA» ( «перемагай»). Саме такий хрест довгий час християни носили як натільний, як знак перемоги над силами темряви і зла. У пізньому середньовіччі хрест Костянтина стали часто з'єднувати із зображенням Розп'яття. І натільний хрест знайшов як би подвійну силу. Поруч з ініціалами святого імені Христа на зображеннях Розп'яття з'явився напис «NIКА», така ж, як і на Костянтиновом хресті. Саме цій традиції слід даний хрест.

В форму Константинова хреста тут вписано повне зображення Голгофи. Поруч з розп'ятим Господом з двох сторін стоять рівноапостольна Марія Магдалина, його вірна послідовниця і учениця; Мати Спасителя, Пресвята Богородиця; улюблений учень Його апостол Іоанн Богослов. Вони одні з усіх близьких Христу людей не злякалися і слідували за Ним під час страждань. Але не тільки близькі зображуються поруч з розп'яттям. Разом з Іваном Богословом варто один з воїнів, який розпинав Христа - сотник Лонгин. Згідно з переказами, саме Лонгин проткнув списом ребра Христа, а потім, зляканий послідували за цим затемненням і землетрусом, увірував, що Христос - Син Божий. Він став проповідником християнства, за що був убитий іудеями. Православна Церква вшановує сотника Лонгіна як мученика.

Коли Тіло Христа, розпинали на хресті, прокололи цвяхами і списом, душу Його Пречистої Матері вразило «зброя» печалі та сердечного болю. За вченням Православної Церкви, Господь був розп'ятий не тільки за минулі гріхи людей. Кожен день Ісус Христос знову містично розпинається на Літургії за нові гріхи нині живих. Образ страждань Божої Матері, минулих і нинішніх, на Її іконах «Семистрільна» символічно зображується у вигляді семи стріл. Пресвята Богородиця пронзает сім'ю стрілами, по числу семи смертних гріхів людських. Образ Богоматері «Семистрільна» поміщений на оборот хреста в оточенні поклоняються ангелів: двох серафимів і архангелів Гавриїла і Михаїла.

Пресвята Богородиця в Її чудотворній іконі «Семистрільна» шанується як усмірітельніца ворожих почуттів, захисниця від злого умислу. Цією іконі моляться матері, щоб захистити своїх дітей від злих людей і нечистої сили, моляться чоловіки, щоб захистити свою сім'ю від ворогів. До неї звертаються з молитвою, щоб зупинити міжусобну лайка, а також перемогти злі помисли і недобрі почуття в своєму серці. Якщо ж помолитися перед образом за своїх недругів, то ворожі почуття поступляться місцем милосердя, а що роз'їдає душу ненависть затихне. Адже і Матір Божа прощає всіх, хто розпинає Її Сина, і невпинно молиться за грішників у Його Божественного престолу.

Над створенням образу працювали художник Сергій Пасухін і творчий колектив компанії «Акимов». "

Огляди

Не знайдено дописів

Написати відгук