Хрест натільний Акімов 101.010 «Розп'яття»

Зберегти
8%
Хрест натільний Акімов 101.010 «Розп'яття»
Наведіть на картинку для збільшення
Розпродаж
До кінця акції залишилося:
Немає у наявності
3 225 
2 967 
Ви економите: 258  ₴ (8%)

У подарунок сертифікат на 110 грн!

Безкоштовна доставка по Україні.

Купити оригінальний Акимівський Хрест натільний «Розп'яття» 101.010 в офіційному інтернет магазині.

Комплект ювелірного виробу «Акімов»


  • Виріб з биркою і пломбою
  • Сертифікат відповідності з голограмою
  • Книжечка з описом виробу
  • Пам 'ятка догляду за ювелірними виробами
  • Холщовий мішечок з логотипом компанії "Акімов"
Безкоштовна доставка
Варіанти оплати
Наші переваги

Гарантія 12 місяцівГарантія на всі товари, куплені в нашому інтернет магазині становить 12 місяців.

Оповіщення по SMSВи отримуєте смс повідомлення про кожну стадію вашого замовлення.

Повернення і обмін - без проблемВи можете повернути куплені товари протягом 14 днів. Товар должнен бути в нормальному стані і мати всі заводські упаковки.

Різні способи оплатиСплачуйте товари зручними вам способами: готівкою кур'єру, безготівково по квитанції банку або кредитною карткою прямо в момент замовлення.

Найкраща цінаМи пишаємося нашими цінами, їх кожен день перевіряють сотні клієнтів, які віддають вибір нашому інтернет - магазину!

Характеристики

Середня вага:
6грам
Розміри:
3 x 1.9 x 0.2см
Матеріали:
  • Срібло (925). Позолота (999).
Техніка виконання:
  • Мініатюрний рельєф, лиття, позолота, чорніння. Ручна робота.
Бренд:
Акімов
Опис

"Невеликий хрест з розп'яттям на лицьовій стороні і молитвою на звороті виконаний в традиціях російських натільних хрестів. Його художній образ відображає головне призначення натільного хреста - бути особистим священним знаком Таїнства Хрещення. У Хрещенні людина отримує друге, духовне народження і усиновлюється Богу, отримуючи надію на порятунок і життя вічне. Адже «якщо хто не народиться від води і Духа, не може увійти в Царство Боже» (Ін. 3, 5).

на лицьовій стороні натільних хрестів найчастіше зображують Розп'яття , тому що це знаряддя ка ні Ісус Христос зробив знаряддям перемоги над гріхом і смертю. Своїми стражданнями Він спокутував гріхи людства, померши і сошествовав у пекло, переміг сатану, звільнив душі праведників від вічної смерті і відкрив їм небесну браму раю. Жертва Христа уможливила порятунок для кожної людини. Тому на звороті даного хреста в'яззю написано молитовне славослів'я: «Христос возносіт' ма распінаем', Христос совоскрешает' ма умерщвляем'».

Господь був розп'ятий на горі Голгофі (з арам .: череп, лоб) близько Єрусалиму між двох розбійників. За переказами, Його хрест стояв на тому самому місці, де був похований Адам - ​​перша людина, що зробив перший гріх. Тому в основі хреста часто зображується череп Адама і перехрещені кістки його рук, а Голгофа іменується також Лобним Місцем, і поряд з нею пишуться літери МЛРБ: Місце Лобне Рай Бисть.

На православних хрестах Господь зображується вільно покоїться на хресті з простягнутими руками і як би обіймає весь Всесвіт. Він - Спаситель, потоптали смертю смерть і закликає до Себе «всі кінці землі» (Іс. 45, 22). Поруч з хрестом написано «НІКА», що означає «переміг». Це слово Господь проказав після воскресіння, звертаючись до учнів: «Дерзайте, яко Аз переміг світ» (Ін. 16, 33).

З двох сторін від Христа зображуються знаряддя Його страстей: тростину з губкою і спис. Позаду - єрусалимська стіна. На іконах вона позначає місце страти і символізує Небесний Єрусалим, шлях до якого відкрився для людства через Голгофу.

В Православної Церкви шануються хрести різної форми. Кожна з них має свої символічні особливості, але всі форми хреста звертають нас до істинного Хресту Господньому і розкривають його значення для людства. Чотирикутний форма показує взаємозв'язок земного і Небесного, створеного і Божественного, щоб «змогли зрозуміти зо всіма святими, що є широта і довгота, і глибина і висота» (Еф. 3, 18). Основна поперечна балка, що простягається вшир, знаменує собою земне, вертикальна вказує на пекло і небесного і на зростання землі до Неба. І «як чотири кінця хреста тримаються і з'єднуються його осередком, так і силою Божественної тримається висота і глибина, довгота і широта, тобто видима і невидима тварина», - писав великий богослов і аскет прп. Іоанн Дамаскін (VII ст.).

Восьмикінечний хрест, особливо шанований в Православній Церкві, доповнює чотирикутний символіку. Верхня частина хреста, область Божественного буття, як би відділяється короткою верхньою перекладиною. Над нею зазвичай пишеться «Цар Слави». Ця перекладина зображує табличку з написом: «Ісус Назарянин Цар Юдейський», яка, згідно з Євангелієм, була прибита до хреста після Розп'яття. Внизу, в земній частині хреста, під ногами Христа зображується нахилена перекладина. Це підніжжя, що символізує мірило справ людських, в чаші якого на Страшному Суді будуть покладатися добрі і злі справи людей. Один з розіпнутих з Христом розбійників зневажив Господа, і мірило схилилося під вагою його гріхів, як би зводячи його в пекло. Інший же каявся і просив у Господа милості. Йому підніжжя вказує на Царство Небесне.

Цей хрест обрисами нагадує якір. Чотирикутний форма якоря була одним перших символічних образів хреста. За словами апостола Павла, Хрест Христовий відкрив для людей можливість «узятися за предлежащую надію, що вони для душі як би якір безпечний і міцний" (Євр. 6, 18-19).

Хрест - велике і переможний зброю Христове, священний символ християнства. «Ні на одну годину, ні на хвилину не будемо, християни, залишати його, - говорив прп. Єфрем Сирин († 373), - всюди носячи із собою, і без нього не станемо робити нічого. Але спимо, встаємо чи, працюємо, їмо, п'ємо, йдемо в дорогу, плаваємо по морю, переходимо річки, - всі члени свої будемо прикрашати Животворящим Хрестом »."

Огляди

Не знайдено дописів

Написати відгук