Образок Акімов 102.290 «Пантелеймон Цілитель»

Образок Акімов 102.290 «Пантелеймон Цілитель»
Наведіть на картинку для збільшення
В наявності
3 689 
+

В подарок сертификат на 200 грн!

Бесплатная доставка по Украине.

Комплект ювелірного виробу «Акімов»


  • Виріб з биркою і пломбою
  • Сертифікат відповідності з голограмою
  • Книжечка з описом виробу
  • Пам 'ятка догляду за ювелірними виробами
  • Холщовий мішечок з логотипом компанії "Акімов"
Безкоштовна доставка
Варіанти оплати
Наші переваги

Гарантія 12 місяцівГарантія на всі товари, куплені в нашому інтернет магазині становить 12 місяців.

Оповіщення по SMSВи отримуєте смс повідомлення про кожну стадію вашого замовлення.

Повернення і обмін - без проблемВи можете повернути куплені товари протягом 14 днів. Товар должнен бути в нормальному стані і мати всі заводські упаковки.

Різні способи оплатиСплачуйте товари зручними вам способами: готівкою кур'єру, безготівково по квитанції банку або кредитною карткою прямо в момент замовлення.

Найкраща цінаМи пишаємося нашими цінами, їх кожен день перевіряють сотні клієнтів, які віддають вибір нашому інтернет - магазину!

Характеристики

Середня вага:
6грам
Розміри:
2.4 x 1.2 x 0.3см
Матеріали:
  • Срібло (925). Позолота (999).
Техніка виконання:
  • Лиття, позолота, чорніння. Ручна робота.
Бренд:
Акімов
Опис

Мініатюрний срібний образок присвячений великомученику Пантелеймона - одному з найбільш шанованих святих у Православ'ї, мужньому воїну Христову і великомученику, «безкорисливо» цілителя. На іконі він зображується з скринькою з ліками і ложечкою - атрибутом древніх лікарів. Образ Пантелеймона поміщений в золоту рамку, орнамент якої пліток з листя аканта - улюбленого рослини всіх художників ще з античних часів. У середньовічному мистецтві листя аканта асоціювалися з будяками і терновим вінцем, нагадуючи про жертву Ісуса Христа. Тому орнаментальний мотив аканта став символом страждання, жертовної любові до ближнього, а також чином вічного життя і безсмертя душі.

Святий Пантелеймон жив у Римській імперії, в Никодима в епоху правління імператора Максиміліана, жорстокого гонителя християн. Сповідників віри Христової по всій імперії було дуже багато, і їх спеціально розшукували і тисячами зраджували жорстоким мукам і смерті.

Від народження Пантелеймона звали Пантолеон, що в перекладі означає «лев». Він був добрим і чуйним хлопчиком і хотів присвятити своє життя допомозі людям. Тому коли він підріс батьки віддали його навчатися медицині. Господь звів юнака з християнським старцем Єрмолаєм, який розповів йому про Христа, і обіцяв, що лише одним ім'ям Господа можна зцілювати будь-які хвороби.

Одного разу Пантолеон йшов по дорозі і побачив бездиханного дитини, якого вкусила змія. Юнак звернувся з молитвою до Господа, і сталося диво: дитина ожила, а отруйна змія здохла. Пантолеон увірував у Христа і прийняв святе хрещення. Йому вдалося звернути до християнської віри і свого батька-язичника, який помер незабаром після прийняття хрещення. Залишившись один, юнак роздав все своє майно і став на шлях подвижництва. Він ходив по тюрмах і будинкам будинків, по містах і селах, зцілюючи кожного, хто звертався до нього за допомогою. За своє служіння Пантолеон не брав грошей, за що його називають тепер «лікаря безвідплатного». Слава Пантолеона поширювалася все далі і дійшла до імператора Максиміліана. На лікаря-безсрібника, лікуючого людей ім'ям Христа, написали донос.

Імператор наказав привести Пантолеона до палацу. Спочатку він намагався переконати юнака відректися від Христа і принести жертву язичницьким богам. Але Пантолеон був непохитний, і тоді його зрадили жорстоким мукам. Однак ні вогонь не зміг обпалити його тіла, ні ножі не змогли поранити. Мученика кинули в море, але він став ходити по ньому як по суху. Кати нацькували на Пантолеона диких звірів, але вони стали лизати його ноги. Тоді святого вивели за місто і спробували обезголовити, але меч погнувся прямо у його шиї, тому що юнак не закінчив своєї молитви. Воїни в жаху кинулися перед ним на коліна, благаючи про милість і заступництво перед християнським Богом. У цей момент з неба пролунав голос, який закликає Пантолеона і нарікаючий його новим ім'ям - Пантелеімон, що означає «всемилостивий». Великомученик попросив воїнів виконати задумане ними і пообіцяв порятунок від Христа. Коли Пантелеймона відсікли голову, із рани замість крові минув молоко.

Великомученик Пантелеймон шанується як Небесний покровитель лікарів і воїнів. До нього звертаються про дарування зцілення від хвороб і недуг, як тілесних, так і душевних. «Про преславний цілителю Пантелеймоне, буди мені в печалях утешитель» - говорить молитва на зворотному боці образка.

Над створенням образу працювали художник Вікторія Булдигіна і творчий колектив співробітників компанії «Акимов».

Огляди

Не знайдено дописів

Написати відгук
Возможно вас заинтересуют