Хрест натільний Акімов 101.017 «Спас Нерукотворний. Ангел охоронець»

Зберегти
8%
Хрест натільний Акімов 101.017 «Спас Нерукотворний. Ангел охоронець»
Наведіть на картинку для збільшення
Розпродаж
До кінця акції залишилося:
В наявності
2 662 
2 449 
Ви економите: 213  ₴ (8%)
+

У подарунок сертифікат на 90 грн!

Безкоштовна доставка по Україні.

Купити оригінальний Акимівський Хрест натільний «Спас Нерукотворний. Ангел охоронець» 101.017 в офіційному інтернет магазині.

Комплект ювелірного виробу «Акімов»


  • Виріб з биркою і пломбою
  • Сертифікат відповідності з голограмою
  • Книжечка з описом виробу
  • Пам 'ятка догляду за ювелірними виробами
  • Холщовий мішечок з логотипом компанії "Акімов"
Безкоштовна доставка
Варіанти оплати
Наші переваги

Гарантія 12 місяцівГарантія на всі товари, куплені в нашому інтернет магазині становить 12 місяців.

Оповіщення по SMSВи отримуєте смс повідомлення про кожну стадію вашого замовлення.

Повернення і обмін - без проблемВи можете повернути куплені товари протягом 14 днів. Товар должнен бути в нормальному стані і мати всі заводські упаковки.

Різні способи оплатиСплачуйте товари зручними вам способами: готівкою кур'єру, безготівково по квитанції банку або кредитною карткою прямо в момент замовлення.

Найкраща цінаМи пишаємося нашими цінами, їх кожен день перевіряють сотні клієнтів, які віддають вибір нашому інтернет - магазину!

Характеристики

Середня вага:
4грам
Розміри:
2.6 x 1.8 x 0.3см
Матеріали:
  • Срібло (925). Позолота (999).
Техніка виконання:
  • Мініатюрний рельєф, лиття, позолота, чорніння. Ручна робота.
Бренд:
Акімов
Опис

"Натільний хрест - це священний знак досконалого над людиною Таїнства Хрещення, символ його прилучення світу Божественного. У Хрещенні людина отримує друге, духовне народження. Він усиновлюється Богу, стає членом Його Церкви, отримуючи надію на порятунок і життя вічне. Адже в Євангелії сказано, що «якщо хто не народиться від води і Духа, не може увійти в Царство Боже» (Ін. 3, 5).

Невеликий натільний хрест з Образом Спаса Нерукотворного на лицьовій стороні і іконою Ангела Хоронителя на звороті створений в традиціях Православної Церкви з і спользование древнехристианской символіки.

В художньому оздобленні старовинних церков часто можна побачити хрест, складений з кіл. Це символ Божественної повноти і гармонії світобудови. Коло - знак Вічності, Неба і Бога, Який, за словом св. Климента Олександрійського, «є нескінченний коло, в якому всі сили сходяться». Рівнокінцевого же хрест, за визначенням святих отців, - образ Христа і знамення Його перемоги. Кожен хрест символізує мир, що розкинувся на чотири частини світу і тягнеться, як його поперечини, вшир і вгору. Основна поперечна балка показує земне, вертикальна - пекло і небесного і зростання землі до Неба. Тому в равноконечного хресті укладена досконала гармонія Божественного і тварного буття. «Як чотири кінця хреста тримаються і з'єднуються його осередком, так і силою Божественної тримається висота і глибина, довгота і широта, тобто видима і невидима тварина», - каже великий богослов і аскет прп. Іоанн Дамаскін (VII ст.). Поєднання хреста з колом створює образ єднання в Бозі і причащання вічності всього світобудови: Неба і всіх кінців землі. В даному хресті цю символіку доповнює Образ Спаса Нерукотворного.

Найдавнішим знаком Христа є також кола з вписаними в них прямими хрестами, у вигляді яких тут зроблені поперечини. На Русі ще до прийняття християнства так зображували сонце. Після хрещення Русі відома форма наповнилася новим змістом. Адже в християнстві Господь прославляється як Світло Істини і Сонце Правди, все просвіщати Своїми променями. Тут в кожному колі поміщено по дванадцять горошин зерні навколо хреста і чотири побільше у центру. Це символічне зображення дванадцяти апостолів і чотирьох євангелістів.

Хрест, допомагаючи стати ближче до Бога, охороняє людину від усілякого зла, особливо від невидимих ворогів. Одним з найбільш грізних для темних сил є зображення Нерукотворного Образу Спасителя.

Образ Спаса Нерукотворного, або Святий Убрус (рушник) був найбільшою святинею християнського світу. За переказами, він дивним чином відбився на шматку полотна, яким Господь витер обличчя після обмивання. У 944 році Святий Убрус був привезений до Константинополя і зберігався в особливому ковчезі в фаросский храмі. Зник в 1204 році при розграбуванні Константинополя хрестоносцями.

Списки цього образу відомі на Русі з XI століття. Його зображення поміщали над входами в фортеці і храми, відливали в бронзі як охоронні образки і як навершя натільних хрестів. Воїни носили його на латах, шоломах і бойових прапорах.

З XVII століття на Русі на натільних хрестах і в іконопису починає широко зображуватися також особистий захисник кожної людини: його Ангел Хранитель.

Ангели - істоти створене, хоча і більш могутні, ніж людина. Тому їх представляють по-різному: то прекрасними воїнами, то майже безтілесними (наприклад, на іконах Розп'яття), а іноді зовсім по-дитячому (особливо в кам'яній різьбі і в дрібній пластиці). На даному хресті використаний образ, створений древніми майстрами міста Юр'єва-Польського.

Ангел Хранитель дається Богом кожній людині, і він все життя дбає про спасіння його душі. Він плаче, коли людина грішить, і радіє, коли той очищається покаянням. За життя Ангел Хранитель захищає людину від безперестанних нападів духів злоби, а після смерті стає його провідником в потойбічному світі. На натільний хрест образ Ангела Хоронителя поміщається для того, щоб людина завжди пам'ятав про нього, молився йому і любив його.

Натільний хрест не лише міцна захист людини, це і знак його обітниці Богу, цього в Хрещенні: ухилятися від усякого зла і жити по Христовому закону любові до Бога і ближнього. «Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за Мною», -

говорить Господь (Мф. 16, 24). "

Огляди

Не знайдено дописів

Написати відгук