Хрест натільний Акімов 101.048 «хризма»

Зберегти
8%
Хрест натільний Акімов 101.048 «хризма»
Наведіть на картинку для збільшення
Розпродаж
До кінця акції залишилося:
Немає у наявності
3 487 
3 208 
Ви економите: 279  ₴ (8%)

У подарунок сертифікат на 120 грн!

Безкоштовна доставка по Україні.

Купити оригінальний Акимівський Хрест натільний «Хризма» 101.048 в офіційному інтернет магазині.

Комплект ювелірного виробу «Акімов»


  • Виріб з биркою і пломбою
  • Сертифікат відповідності з голограмою
  • Книжечка з описом виробу
  • Пам 'ятка догляду за ювелірними виробами
  • Холщовий мішечок з логотипом компанії "Акімов"
Безкоштовна доставка
Варіанти оплати
Наші переваги

Гарантія 12 місяцівГарантія на всі товари, куплені в нашому інтернет магазині становить 12 місяців.

Оповіщення по SMSВи отримуєте смс повідомлення про кожну стадію вашого замовлення.

Повернення і обмін - без проблемВи можете повернути куплені товари протягом 14 днів. Товар должнен бути в нормальному стані і мати всі заводські упаковки.

Різні способи оплатиСплачуйте товари зручними вам способами: готівкою кур'єру, безготівково по квитанції банку або кредитною карткою прямо в момент замовлення.

Найкраща цінаМи пишаємося нашими цінами, їх кожен день перевіряють сотні клієнтів, які віддають вибір нашому інтернет - магазину!

Характеристики

Середня вага:
8грам
Розміри:
4.5 x 2.8 x 0.2см
Матеріали:
  • Срібло (925). Позолота (999).
Техніка виконання:
  • Мініатюрний рельєф, лиття, позолота, чорніння. Ручна робота.
Бренд:
Акімов
Опис

"Хрест виконаний у формі розходяться від центрального кола променів, завершених чотирма колами меншого розміру. Ця форма - одна з найбільш поширених в Візантії і Давньої Русі, що символізує просвітництво світу вченням Христа. В центральному колі на лицьовій стороні зображена хризма. Це монограма , складена з двох грецьких букв Х і Р або I і Х (початкових букв імені Христа), і в зображенні утворює хрест. хризма символічно зображує Самого Господа Ісуса Христа. Монограму доповнюють грецькі літери альфа і омега. Це п рвая і остання літери грецького алфавіту, які символічно вказують на значимість Бога для життя всього всесвіту. «Аз есмь Альфа і Омега, початок і кінець, - каже Господь, Який є і був і гряде, Вседержитель».

У колах на кінцях перекладин поміщені монограми чотирьох Євангелістів, завдяки яким вчення Христове стало відомо в усіх чотирьох кінцях землі. Вгорі ми бачимо символ апостола Матвія, внизу - апостола Марка, зліва і справа - апостолів Іоанна Богослова і Луки. Поперечини хреста на лицьовій і зворотній стороні прикрашає орнамент «Процветший серця», улюблений для християнського мистецтва. Він складається з фігур у формі серця, всередині яких поміщені стилізовані квіти лілій. У християнстві лілія є символом чистоти, святості і смиренності перед Богом. У Своїй проповіді Христос вказав на лілії як на вчинені за красою квіти. Саме лілії Він привів у приклад людям, які в турботах про земне благополуччя забувають про Бога. Лілії не дбають про своє вбранні, сказав Господь, хоча одягнені краще царя Соломона: Бог одягає їх в ці прекрасні одягу. Так само і людина, облекшийся в смиренність, здобував духовну чистоту і любов, все отримає від Нього.

За своєю формою лілія нагадує Пресвяту Трійцю, мабуть, тому в давнину склалося переказ про те, що Архангел Гавриїл з'явився Пресвятій Діві Марії з лілією в руці, щоб сповістити Їй про народження у Неї Божественного Сина. Лілія є і символом очищення через Хрещення, а багато дослідників християнської символіки вказують, що завдяки своїй формі вона символічно пов'язана хризма і часто зображується поруч неї в древніх орнаментах.

Будь-який орнамент, завдяки ритмічній повторюваності одних і тих же елементів , створює відчуття упорядкованості, гармонії і стрункості Всесвіту. Зовні статичний, він завжди несе в собі внутрішній рух. хрест, символ чотирьох кінців землі, всього світобудови, з'єднаного всередині себе Божественною силою, немов «проростає» орнаментом, заповнюючи «Процветший» любов'ю до Бога серцями віруючих. Центром руху на лицьовій стороні стає монограма Христа, на звороті - символічне дерево.

Це Древо Життя. Його образ неможливо розуміти буквально, як просто зростаюче посеред саду дерево, хоча це і частина його. У святоотцівському переданні Православної Церкви Сам Христос називається Деревом Життя, а Древо Життя - Христом і Церквою. У Дереві Життя, в первозданній Церкви Рая Небесного, не було ніякого зла, ніякого знання зла, ніякого плоду зла - ні хвороби, ні смерті, ні ворожнечі, тому що у всьому царювала Любов. Воно служило чином нашій благодатній і блаженного життя в Господа Бога Ісуса Христа. Церква вчить, що, тільки в Ньому перебуваючи і з Ним з'єднуючись, людина може мати життя духовну і благодатний в собі. Але плоди цього чудесного Дерева недоступні людині, непричащання до світу Божественного Таїнством Хрещення. "

Огляди

Не знайдено дописів

Написати відгук