Хрест натільний Акімов 103.006 «Голгофа. Дерево життя"

Зберегти
8%
Хрест натільний Акімов 103.006 «Голгофа. Дерево життя"
Наведіть на картинку для збільшення
Розпродаж
До кінця акції залишилося:
Немає у наявності
3 300 
3 036 
Ви економите: 264  ₴ (8%)

У подарунок сертифікат на 110 грн!

Безкоштовна доставка по Україні.

Купити оригінальний Акимівський Хрест натільний «Голгофа. Дерево життя» 103.006 в офіційному інтернет магазині.

Комплект ювелірного виробу «Акімов»


  • Виріб з биркою і пломбою
  • Сертифікат відповідності з голограмою
  • Книжечка з описом виробу
  • Пам 'ятка догляду за ювелірними виробами
  • Холщовий мішечок з логотипом компанії "Акімов"
Безкоштовна доставка
Варіанти оплати
Наші переваги

Гарантія 12 місяцівГарантія на всі товари, куплені в нашому інтернет магазині становить 12 місяців.

Оповіщення по SMSВи отримуєте смс повідомлення про кожну стадію вашого замовлення.

Повернення і обмін - без проблемВи можете повернути куплені товари протягом 14 днів. Товар должнен бути в нормальному стані і мати всі заводські упаковки.

Різні способи оплатиСплачуйте товари зручними вам способами: готівкою кур'єру, безготівково по квитанції банку або кредитною карткою прямо в момент замовлення.

Найкраща цінаМи пишаємося нашими цінами, їх кожен день перевіряють сотні клієнтів, які віддають вибір нашому інтернет - магазину!

Характеристики

Середня вага:
5грам
Розміри:
3.4 x 2 x 0.2см
Матеріали:
  • Срібло (960). Позолота (999).
Техніка виконання:
  • Мініатюрний рельєф, лиття, позолота, чорніння. Гаряча перегородчатая емаль. Ручна робота.
Бренд:
Акімов
Опис

"Невеликий натільний емалевий хрест виконаний в традиціях XIX століття, епохи відродження візантійських емалевих технологій. На його лицьовій стороні зображена Голгофа, восьмикутний хрест з цатой і кола з написами імені Христа по горизонталі і слова« НІКА »по вертикалі. Тильну сторону прикрашає рослинний орнамент.

Оскільки сам хрест - річ сакральна і глибоко символічна, то і все, що зображується на ньому, обов'язково має свій внутрішній зміст. Так, восьмикутний хрест з цатой на перехресті - це символічне зображення Расп ку Христа.

Після Розп'яття до чотирикутний хрест Христову прибили ще дві перекладини: підніжжя і табличку з написом: «Ісус Назарянин Цар Юдейський», і в похуленіе замість царського вінця наділи на голову вінок з терну. Вінець царствений, царя царів, і терновий, Спасителя, знаменує собою дуга. Надіта на хрест, вона являє образ Христа, істинного Царя і Спасителя. Тому з двох сторін від хреста стоять титли Його святого імені «Ісус Христос», а зверху вниз написано «НІКА», що означає «переміг». Це слово Господь проказав після воскресіння, звертаючись до учнів: «Дерзайте, яко Аз переміг світ» (Ін. 16, 33). Кола, в які вписані букви, символізують Небо і вічність: просторові і тимчасові сфери Божественного буття.

«Як чотири кінця хреста тримаються і з'єднуються його осередком, так і силою Божественної тримається висота і глибина, довгота і широта, тобто видима і невидима тварина », - писав великий богослов і аскет прп. Іоанн Дамаскін (VII ст.). Тобто в кожному хресті є і містичний образ Господа і Його Царства Слави, і образ перетвореного святістю земного світу, щоб «змогли зрозуміти зо всіма святими, що є широта і довгота, і глибина і висота» (Еф. 3, 18).

Основна поперечна балка, як має широту і довготу, знаменує собою земне, вертикальна вказує на пекло і небесного і на зростання землі до Неба. Верхня частина хреста - це область Божественного буття, яка як би відділяється короткою верхньою перекладиною. Нахилене підніжжя є чином мірила справ людських. Христос був розіп'ятий між двома розбійниками. Один з них зневажив Господа, і мірило схилилося під вагою його гріхів, як би зводячи його в пекло. Інший же розбійник каявся в своїх гріхах і просив у Господа милості. Йому підніжжя вказує на Царство Небесне.

Земне і Небесне царства часто зображувалися в християнському мистецтві у вигляді дерев або інших рослин. В земному світі вони були символами духовного оновлення, відродження, а також Божої Матері, в Небесному - раю і Христа. Рослинний орнамент на звороті хреста символічно зображує весь світ, всі кінці землі, що тягнуться до Бога, які прагнуть з'єднатися у Христі. Дерево в центральному колі - як би Сам Христос, Древо Життя, яке в раю Божім (Одкр. 2, 7), Галузь праведна (Єр. 23, 15).

Значну роль в символічній програмі хреста грає колір , привносячи в неї свої акценти.

у кожного кольору в християнському мистецтві є певне значення. Головними є золотий і срібний. Їх живописні синоніми - жовтий і білий. Золотим кольором зображується Слава Господа, Небесний Єрусалим, Божественний Престол. Білий показує благодать, чистоту і святість. Далі йдуть синій і пурпурний: кольори одягу Христа і Богородиці. Синій знаменує Небесну Ієрархію, пурпурний - царський гідність. Близький до пурпуру червоний -

колір крові Христа, Його Різдва і Хресної Жертви. Блакитний, що складається з синього і білого, притаманний Богородиці, а також всім, хто, стежив благодать, прагне до Небесного Батьківщині. У зеленому, кольорі молодості і весняного пробудження природи, розкривається животворне дію Святого Духа. Чорний стоїть осібно. Він означає смерть. На іконах - це символ пекла, у ченців - смерті для земного життя і смиренної молитви в надії на духовне відродження.

Головна ідея художнього задуму хреста - єднання з Христом і відродження для вічного життя, які людина отримує тільки в Таїнстві Хрещення. Натільний хрест завжди священний знак цього Таїнства, символ любові до Бога і віри в Нього. У Хрещенні людина отримує друге, духовне народження. Він усиновлюється Богу, стає членом Його Церкви і набуває надію на порятунок і життя вічне, за словом Божим: «Якщо хто не народиться від води і Духа, не може увійти в Царство Боже» (Ін. 3, 5). Хрест також охороняє людину від усілякого зла, особливо від невидимих ​​ворогів, допомагаючи йому стати ближче до Бога. «Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за Мною», - говорить Господь (Мф. 16, 24). "

допомагаючи йому стати ближче до Бога. «Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за Мною», - говорить Господь (Мф. 16, 24). "

допомагаючи йому стати ближче до Бога. «Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за Мною», - говорить Господь (Мф. 16, 24). "

Огляди

Не знайдено дописів

Написати відгук